Dacian Cioloş: România trebuie să aibă curajul de a inova în domeniul cercetării ştiinţifice

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, a declarat la Cluj că România nu trebuie să încerce să recupereze decalajele faţă de alte ţări din domeniul cercetării ştiinţifice cu ajutorul aceloraşi instrumente care au fost utilizate de alţii, ci va trebui să încerce să inoveze şi să încerce să facă lucruri pe care alţii nu au avut curajul să le facă, potrivit ClujInsider.ro.

De asemenea, Dacian Cioloş, absolvent el însuşi al Facultăţii de Horticultură de la Cluj, le-a recomandat cercetătorilor din domeniul ştiinţelor vieţii să colaboreze cu industria IT pentru a trece la ceea ce în Europa Occidentală este cunoscut sub denumirea de Economia 4.0.

 

Declaraţiile premierului au fost făcute la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate în Horticultură a Transilvaniei. Acest institut va funcţiona în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Construirea şi dotarea acestui institut au fost finanţate din fonduri europene. Valoarea atrasă a banilor europeni a fost de 42,4 de milioane de lei, la care s-a adăugat cofinanţarea asigurată de universitatea clujeană, în valoare de 8,7 milioane de lei. Noul institut va genera 108 de noi locuri de muncă în domeniul cercetării ştiinţifice.

Related posts

Leave a Comment