Dacian Cioloş atacă problema doctoratelor plagiate. Premierul a luat parte la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj

România are nevoie de recredibilizarea sistemului de formare doctorală, a declarat azi, la Cluj, premierul Dacian Cioloş. El a afirmat că şcolile doctorale trebuie să devină cu adevărat locuri unde este efectuată activitatea de cercetare ştiinţifică, nu să fie fabrici de diplome.

”Cred că avem nevoie să luăm măsuri foarte clare şi drastice în România în formarea doctorală tocmai pentru a nu compromite ceea ce se face bun în sistemul de formare doctorală, pentru că, din păcate, cu această problemă a plagiatelor despre care se vorbeşte foarte mult în ultimii ani, din păcate, sistemul de învăţământ doctoral din România riscă să fie afectat, imaginea lui riscă să fie afectată în Europa şi în lume dacă nu luăm nişte măsuri foarte drastice şi foarte clare şi ferme din acest punct de vedere”, a spus premierul României.

 

Premierul a adăugat că trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea faptul că formarea doctorală trebuie să fie una de elită, nu una de masă. El a mai spus că munca de cercetare trebuie să producă idei noi şi cunoaştere ştiinţifică şi nu traducerea a ceea ce a fost publicat în altă parte.

Related posts

Leave a Comment