Crusaders la Swimathon 2015

Sprijin pentru Clubul Sportiv Cluj Crusaders (Fotbal American si activitati sportive si de integrare).

powered by DISPERSIE#Răspândim Idei

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul

Sprijinirea unei initiative civile de promovare a educatiei si valorilor sociale prin intermediul sportului organizat de echipa – Cluj Crusaders este un club sportiv cu o sectie de fotbal american care in momentul de fata isi sustine intreaga activitate din resurse proprii (contributiile membrilor) si care participa in Campionatul National de Fotbal American al Romaniei incepand cu 2010, castigand doua titluri de campioana nationala a Romaniei. Cluj Crusaders este singurul club sportiv din Cluj care ofera tinerilor clujeni posibilitatea de a invata si practica la nivel de amatori fotbalul american, un sport cu multiple valori educationale care castiga in popularitate in restul Europei. Datorita costurilor ridicate legate de asigurarea unui teren de antrenament, echipamentele de joc precum si deplasarile echipei pentru a participa la diferite competitii sportive, Cluj Crusaders are nevoie (practicarea fotbalului american, organizarea de campanii de donatii pentru copiii orfani, campanii de donari de sange, participarea la actiuni de ajutorare a bolnavilor de autism si la campaniilor organizatiilor umanitare din Cluj-Napoca etc) de ajutor financiar pentru a isi putea extinde si consolida activitatea . Toti cei implicati in activitatea clubului, atat jucatorii activi (ca. 50 de persoane) cat si membrii cu functii administrative activeaza in cadrul clubului pe baza de voluntariat. Fondurile obtinute ar permite Cluj Crusaders sa extinda oferta sportiva si catre grupe de copii si juniori pentru care exista o varianta non-contact a acestui sport (asa numitul flag-football) precum si sa ofere posibilitatea jucatorilor care nu isi permit achizitionarea de echipamente individuale de joc sa practice acest sport folosind echipamente achizitionate de catre club, multi dintre cei care ar dori sa practice acest sport fiind lipsiti de posibilitatea financiara de a-si achizitiona echipamente proprii, CS Cluj Crusaders neavand posibilitatea de a achizitiona echipamente pentru acestia.

Ideea proiectului și activitățile care vor fi derulate

Ideea proiectului este de a asigurarea fondurile necesare CS Cluj Crusaders pentru a putea oferi tuturor celor interesati de acest sport si de activitatea in cadrul clubului posibilitatea de practica acest sport si de a participa la diferitele activitati ale clubului respectiv de a nu interzice accesul celor care nu-si pot permite cheltuielile aferente. Activitati: 1. Achizitionarea de echipamente de camp si de antrenament pentru practicarea fotbalului american care sa poata fi puse la dispozitia practicantilor in cadrul clubului. 2. Asigurarea unui teren de antrenament pe termen lung avand la dispozitie facilitatile de baza necesare practicarii sportului (teren de joc, vestiare, toalete, dusuri) – in momentul de fata clubul desfasoara activitatile specifice intr-o locatie publica in care are un statut neoficial de “tolerat” de catre Primaria Cluj-Napoca, fara a putea pune la dispozitia practicantilor facilitatile de baza mentionate. 3. Organizarea de cursuri de flag-football (varianta non-contact la care pot participa oameni de orice varsta si in componenta mixta) pentru clujeni si organizarea unor competitii de amatori – o activitate care asigura, dincolo de activitatile specifice cu beneficiile praticarii oricarui sport in mediu organizat, si popularizarea acestui sport in comunitatea clujeana.

Obiectul financiar de strângere de fonduri prin Swimathon: 20.000 RON

Schimbările pe care le va produce proiectul


Obtinerea unui buget pentru activitatea specifica Cluj Crusaders ar oferi posibilitatea multor clujeni fara posibilitati financiare de a practica acest sport si de a participa la activitatile clubului care presupun diverse cheltuieli, asigurand practic accesul la educatie sportiva si de echipa si activitati de integrare sociala si tinerilor din categorii defavorizate.

Related posts

Leave a Comment