Cristian Măcelaru vine la conducerea Festivalului George Enescu

Directorul executiv al Festivalului Internaţional George Enescu, Mihai Constantinescu, afirmă că are încredere în nominalizarea recentă a dirijorului Orchestrei Naționale a Franței, maestrul Cristian Măcelaru, ca director artistic al evenimentului cultural de primă mărime din lumea muzical-simfonică, pentru menţinerea festivalului în top 5 mondial.

Cristian Măcelaru are talentul şi capacitatea de a contribui la dezvoltarea în continuare a Festivalului. Numirea unui director artistic bun nu garantează continuarea cu succes a Festivalului Enescu. Un rol cheie în acest sens îl are și directorul executiv, care trebuie să aibă un anumit profil profesional, şi arhitectura organizaţională care stă la baza Festivalului, după cum subliniază Mihai Constantinescu, care și-a anunțat totodată retragerea din funcția deținută, din motive de vârstă.

Fostul director artistic al evenimentului, timp de șase ani, a fost maestru Vladimir Jurowski, alături de celebru dirijor Zubin Mehta, preşedintele de onoare al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu.

Related posts

Leave a Comment