Creştere cu 7,5 la sută a numărului de turişti în Dubai

Dubaiul este pe drumul către un alt an record în ceea ce priveşte volumul turistic, potrivit ultimelor date publicate de Departamentul de Turism şi Comerţ din Dubai (Dubai Tourism). Un număr record de 11,58 milioane de turişti cazaţi pentru cel puţin o noapte au vizitat Dubai în primele şase luni ale anului 2017, ceea ce înseamnă o creştere spectaculoasă de 7,5 procente raportată la datele anului trecut.

 

 

“Exista o creştere semnificativă şi a numarului de turisti Români în comparaţie cu anul trecut. În luna Decembrie se va inaugura Dubai Safari Park, o experienţă completă de safari care se va întinde pe 119 hectare, în zona Dubai Al Warqa şi FlyDubai îşi va suplimenta numărul de curse zilnice directe, iar pe 26 Decembrie se dă startul Dubai Shopping Festival” declară Laura Gâdea, reprezentanta biroului Dubai Tourism în România.

 

India şi-a păstrat poziţia de top pe lista de pieţe sursă pentru turismul din Dubai, cu 1.478.000 de turişti indieni sosiţi în oraş între ianuarie şi septembrie, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă de 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Această creştere reflectă eficienţa diverselor activităţi promoţionale desfăşurate de Dubai Tourism, printre care se numără şi colaborările de succes cu superstarul bollywoodian Shah Rukh Khan. În acelaşi timp, China a rămas pe locul cinci în top cu o creştere impresionantă de 49 de procente faţă de anul trecut. Acest lucru înseamnă în plus 573.000 de vizitatori în Dubai în primele nouă luni ale anului, şi în contextul în care Dubaiul beneficiază în continuare de schimbările din regimul de vize de la sfârşitul anului 2016, care le oferă cetăţenilor chinezi posibilitatea de a obţine gratuit o viză pe loc, la intrarea în ţară.

 

Arabia Saudită şi Marea Britanie şi-au reţinut de asemenea poziţiile de pe locurile doi şi trei în topul celor mai mari pieţe. Un număr total de 1.250.000 de cetăţeni saudiţi şi 905.000 de turişti britanici a intrat în Emirate între ianuarie şi septembrie 2017. Aproape toate cele 10 pieţe din top – cu excepţia Omanului şi Kuweitului, care au înregistrat scăderi de 23 şi, respectiv, 3 procente – au înregistrat creşteri sănătoase în traficul turistic.

 

Pe măsură ce Dubai continuă să evolueze şi să-şi extindă oferta pe toate categoriile de destinaţii propuse, aceste cifre recente afirmă puterea industriei turismului din Emirate, precum şi atractivitatea din ce în ce mai mare a Dubaiului ca destinaţie de agrement şi de afaceri. Performanţa înregistrată în primele trei trimestre ale anului 2017 indică faptul că Emiratele fac progrese susţinute în direcţia atingerii obiectivelor Viziunii Turistice 2020, printre care se numără atingerea unui număr de 20 de milioane de vizitatori pe an până în 2020 şi de a creşte contribuţia sectorului turistic la PIB.

 

Excelenţa Sa Helal Saeed Almarri, director general al Dubai Tourism, a precizat că „Creşterea susţinută faţă de media globală înregistrată până acum în acest an indică impactul pozitiv generat de strategia noastră consolidată în ceea ce priveşte măsurile de reglementare, eforturile de promovare, iniţiativele comerciale şi programele partenere. Deşi ne străduim permanent să ne asigurăm că propunerea turistică a Dubaiului rămâne la nivel premium şi că este competitivă la nivel mondial, bazându-ne pe eforturile concertate întreprinse de toate părţile interesate, prioritatea noastră rămâne furnizarea celor mai înalte niveluri de satisfacţie către vizitatori. În cele din urmă, scopul nostru este de a face din fiecare vizitator mulţumit din Dubai clientul nostru pe viaţă, şi cel mai puternic susţinător al nostru, pentru a încuraja nu numai traficul de revenire, dar şi pentru a creşte mai eficient audienţe noi, deoarece ne străduim să atingem obiectivul nostru de 20 milioane până în 2020”.

 

Oficialul citat a adăugat că „în acelaşi timp, în conformitate cu Agenda 10X stabilită de Alteţa Sa Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al UAE şi conducător al Dubaiului, ne concentrăm pe inovarea continuă, valorificarea puterii datelor, redefinirea ideii de călătorie şi încurajarea vocii călătorului, pentru a ne asigura că Dubaiul este cu un deceniu înaintea oricărui alt oraş global din punct de vedere turistic.”

 

Gradul mediu de ocupare a sectorului hotelier în ansamblul său a fost de 76%, neschimbat de la sfârşitul trimestrului III 2016, subliniind stabilitatea fundamentală a industriei şi atractivitatea durabilă, în ciuda creşterii ofertei. Nopţile ocupate au crescut de la un an la altul, în valoare totală de 21,27 milioane, comparativ cu 20,45 milioane la sfârşitul lunii septembrie 2016, în timp ce durata medie a şederii oaspeţilor a scăzut foarte uşor de la 3,6 până la 3,5 nopţi, parţial datorită creşterii numărului de călători de escală.

 

 

Related posts

Leave a Comment