Consiliul Judeţean are o nouă conducere. Alin Tişe a redevenit preşedinte

Consiliul Judeţean Cluj are o nouă conducere. În urma negocierilor politice dintre PNL şi UDMR, cele două partide au decis să formeze majoritatea în această structură.

În funcţia de preşedinte a fost ales senatorul Alin Tişe, care va renunţa la mandatul său de parlamentar. Alin Tişe este şi preşedinte executiv al PNL Cluj.

 

Cele două funcţii de vicepreşedinţi vor fi deţinute de Marius Mânzat de la PNL şi de Istvan Vakar de la UDMR. Ambii vicepreşedinţi au deţinut în legislature trecută şi postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, ca urmare a schimbărilor politice generate de arestarea fostului preşedinte, Horea Uioreanu.

 

Opoziţia va fi reprezentată în noul Consiliu de către reprezentanţii PSD. Alin Tişe este primul politician de după căderea comunismului care reuşeşte să redevină preşedinte al Consiliului Judeţean, după ce a mai îndeplinit această atribuţie într-un mandat anterior.

 

Noul preşedinte a mai condus Consiliul în perioada 2008 – 2012. Din 2012 şi până acum, a fost senator. Înainte de acestea, Alin Tişe a mai fost consilier local, prefect şi director executiv al clubului de fotbal Universitatea Cluj. El este de profesie avocat şi provine din fostul PDL.

Related posts

Leave a Comment