Conferința Națională a Doctoranzilor din Consorțiului Universitaria, organizată online de UBB

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), găzduiește online, în perioada 10-11 decembrie 2020, Conferința Națională a Doctoranzilor din Consorțiul Universitaria, Secțiunea Științe ale Comunicării și Sociologie.

La conferință participă peste treizeci de doctoranzi de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,  Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași .

Conferința își propune să creeze o platformă de dialog științific pe teme de actualitate din domeniul comunicării în era digitală unde, datorită tehnologiilor dezvoltate sau rețelelor de social media, consumatorul de informații produce și diseminează, la rândul său, conținuturi media, ceea ce determină un nivel de dezvoltare fără precedent referitor la libertatea de exprimare și, în egală măsură, fenomenul dezinformării. Pe de altă parte, actuala pandemie a accelerat toate aceste provocări și a declanșat o reală infodemie unde știrile false sau inexacte limitează informarea corectă a publicului. Lucrările doctoranzilor analizează aceste fenomene și tendințe și vor fi prezentate în paneluri moderate de coordonatori de doctorat și cadre didactice din cadrul celor patru universități participante, grupate pe teme precum COVID-19, fake news și dezinformare, Media digitală, Comunicare și Social Media, Realitate augmentată și comunicare digitală, Politică și comunicare, Comunicare responsabilă și media.

Conferința va include și prelegerea centrală intitulată „The narrative of the gifted child in the media – characteristics and recommended teaching practice” susținută de prof. univ. dr. Ornat Turin, de la Gordon College Haifa, Israel.

Conferința Națională include și o dezbatere, transmisă live pe pagina de Facebook FSPAC, unde experți teoreticieni și profesioniști din domeniul comunicare și media vor analiza „Viitorul profesiilor în comunicare”.

Related posts

Leave a Comment