Concursul Național de Pictură, Grafică și Ceramică “FOCUS” – 2021

Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează cea de-a XII-a ediție a Concursului Național de Pictură, Grafică și Ceramică ,,FOCUS” 2021.

Evenimentul se derulează în mediul on-line, până în data de 14 decembrie 2021.

Dat fiind timpul scurt de desfășurare a competiției din acest an, dar și pentru a nu limita creativitatea participanților, tema este aleasă în mod liber de către cei înscriși.

Concursul se adresează tuturor categoriilor de cursanți ai Școlilor Populare de Artă din țară și se împarte în trei grupe:
• Copii – 6-14 ani (pictură și grafică);
• Tineri – 14-18 ani (pictură, grafică și ceramică);
• Adulți – 18-65 ani (pictură, grafică și ceramică).

La pictură – Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu maxim două lucrări, a căror dimensiune se încadrează în minim 30/40 cm şi maxim 50/70 cm. Lucrările premiate vor fi pregătite pentru expunere pe perete în interiorul Școlii de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca.

La Grafică – Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu maxim două lucrări, a căror dimensiune să fie de 50/70 cm. Lucrările premiate trebuie trimise înrămate cu protecție de sticlă, cu agățători, pregătite pentru expunere.

La Ceramică – Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu maxim două lucrări, a căror dimensiune sa fie de 50 cm latura lungă.

Pe spatele fiecărei lucrări premiate se va lipi o etichetă pe care să fie trecute citeţ nume, prenume, vârsta, instituţia pe care o reprezintă, localitatea, anul de studiu, titlul lucrării, numărul de telefon și email-ul cursantului. Acestea vor fi trimise prin colet, la Scoala de Arte ,,Tudor Jarda” – Cluj, până în 23 decembrie, după care cursantul va primi premiul în contul IBAN, trecut în Fișa de Înscriere.

Tehnici admise pictură:
– ulei, acrilic, la categoria 19 – 65 ani.
– tehnică de apă, la categoriile 6 – 14 ani, 14 – 18 ani.

Data limită de trimitere a lucrărilor este 14 decembrie 2021, ora 15:00.

Adresa la care se vor expedia lucrările câștigătoare este: Şcoala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, str. Fabricii de Zahăr, nr. 51, cod 400624.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 15 decembrie – 17 decembrie 2021.

Rezultatele se vor afișa pe site-ul Școlii de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, www.scoaladearte.ro, precum și pe facebook https://www.facebook.com/talentedecultura. Întreaga expoziție virtuală poate fi vizionată într-un film, pe facebook https://www.facebook.com/talentedecultura .

Toate lucrările premiate, vor rămâne în patrimonul Şcolii Populare de Arte ,,Tudor Jarda”, Cluj-Napoca.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0744 439 063, expert I Pictură – Găurean Grigore. Victor Gheorghe Apostu – Expert Grafică, Tel. 0722 292 911 și pe site-ul Școlii De Artă ,,Tudor Jarda” – Cluj-Napoca, la secțiunea EVENIMENTE, https://www.scoaladearte.ro/evenimente/.

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 17 decembrie 2021, pe Site-ul Școlii de Arte Cluj-Napoca, https://www.scoaladearte.ro/evenimente/ la secțiunea Evenimente, precum și pe pagina de facebook, https://www.facebook.com/talentedecultura.

Related posts

Leave a Comment