Concert simfonic, sustinut de Orchestra de Stat “Transilvania”, in colaborare cu artistul solist Giacomo Bigoni

Vineri, 4 Martie, am asistat la un concert extraordinar de muzica clasica, sutinut de Orchestra de Stat “Transilvania”, sub bagheta marelui dirijor Tiberiu Soare, in colaborare cu artistul chitarist italian Giacomo Bigoni.

Am avut ocazia de a asculta o frumoasa interpretare a lucrarii “Alborada del gracioso”, a compozitorului Maurice Ravel. Sonoritatea si culoarea orchestrala, face din aceasta lucrare una dintre cele mai populare și mai importante realizari orchestrale ale compozitorului (harpa, trompeta si fagotul, avand roluri foarte importante in interpretare).

Interpretarea lucrarii “Concierto de Aranjuez pentru chitara”, de compozitorul spaniol Joaquin Rodrigo, a fost, de asemenea, la inaltime.

Deși chitara este un instrument cu un sunet cald si cu un volum destul de mic, Giacomo Bigoni a stiut cum sa o faca auzita printre celelalte instrumente ale orchestrei. Acesta, alaturi de Orchestra de Stat “Transilvania”, a reusit sa transmita publicului multa emotie si caldura prin interpretarea sa, cu toate ca anumite pasaje chitaristice au fost dificile si virtuoase.

Inainte de iesirea artistului de pe scena, acesta ne-a oferit un moment foarte emotionant, dedicand tatalui sau – prezent in sala – o frumoasa lucrare muzicala, iar în final a oferit publicului interpretarea cunoscutei lucrari “Asturias”, a compozitorului spaniol Isaac Albeniz.

Finalul concertului, a fost un moment al Orchestrei de Stat “Transilvania”, care ne-a impresionat cu una dintre cele mai cunoscute lucrari orchestrale ale lui Claude Debussy: “La mer: Trois esquisses symphoniques”.

Impreuna au reusit sa ne trimita cu gandul intr-un alt timp si pe alte meleaguri.

A fost o seara exceptionala, alaturi de oameni de exceptie!

Related posts

Leave a Comment