Concert Michael Gira & Norman Westberg la DokStation pop-up

DokStation Music Documentary Film Festival începe la Cluj Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 20.30, la Cinema Arta din Cluj-Napoca, DokStation prezintă un concert extraordinar cu membrii Swans, Michael Gira & Norman Westberg, în varianta solo. Concertul va fi precedat de proiecţia documentarului Swans: Where Does A Body End? (regia: Marco Porsia, 2019), vineri, 25 octombrie, de la ora 20.30.

Muzician, multi-instrumentist, compozitor şi scriitor, Michael Gira este creatorul formaţiei Swans. Aflat în prezent într-un turneu solo în Europa de Est, alături de prietenul şi colaboratorul său, Norman Westberg (membru Swans), Michael Gira va interpreta la chitară fragmente din repertoriul Swans, printre care şi piese noi de pe mult-aşteptatul disc Leaving Meaning – al cincisprezecelea album de studio al trupei, ce va fi lansat pe 25 octombrie.

 

„Sunt mereu impresionat să aflu că muzica mea a avut un efect salutar asupra cuiva, imediat după un concert sau de-a lungul anilor. Muzica are acelaşi efect şi asupra mea – este unul din motivele pentru care sunt muzician. Să stau singur pe scenă, înarmat doar cu o bucată de lemn, câteva corzi şi vocea mea, este o provocare pe care singur mi-am propus-o acum câţiva ani, în încercarea de a recrea muzica Swans cu cele mai simple mijloace. Cânt la chitară în felul meu, n-am luat niciodată lecţii şi nu mă interesează stilul convenţional. E ca şi cum aş lovi două pietre una de alta, creând un context pentru vocea şi versurile mele. La fel ca în piesele Swans, când toate elementele se combină în ceva mai presus de muzică, transportându-ne în altă parte – un loc unde sper să ne întâlnim”, a spus Michael Gira.

 

Related posts

Leave a Comment