Concert în memoria ilustrei profesoare Nina Panieva-Sebesi

Sala Studio a Academiei de Muzică  Gh. Dima” din Cluj-Napoca (str. I.C. Brătianu nr. 25), găzduieşte joi, 7 decembrie, ora 19, evenimentul intitulat  Pianul, viaţa mea, dedicat memoriei ilustrei profesoare Nina PANIEVA-SEBESI, discipolă a unor mari maeştri precum E. Gurevici, A.L. Ioheles şi, mai cu seamă, a miticului profesor Heinrich G. NEUHAUS, la Conservatorul P.I. Ceaikovski” din Moscova, unde ea şi-a desăvârşit studiile pianistice.

Programul acestei seri muzicale va cuprinde, în prima parte, proiecţia unui film-portret  dedicat Ninei PANIEVA-SEBESI, realizat de TVR Cluj, iar, în partea a doua, un recital susţinut de câţiva dintre cei care au avut şansa să îi fie discipoli la clasa pe care a condus-o, timp de 25 ani, cu dăruire şi modestie, dar şi cu o extremă exigenţă şi conştiinţă a valorii ştiinţei şi artei pianistice pe care a primit-o şi pe care s-a străduit să o transmită mai departe.

Evenimentul Pianul, viaţa mea este organizat de către Academia de Muzică Gh. Dima” în parteneriat cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Artistică INTERART al acestei instituţii  şi cu Uniunea Armenilor din România, Sucursala Cluj şi se află sub înaltul patronaj al Excelenţei Sale Dl. Hamlet GASPARIAN, Ambasadorul Republicii Armenia în România.

Related posts

Leave a Comment