Şcoli de elită din Europa la Cluj şi Bucuresti pe 20 şi 22 februarie

Două dintre cele mai prestigioase şcoli de elită din Germania şi Austria, Salem Castle School şi respectiv American International School Salzburg vin pe 20 februarie în Cluj şi pe 22 februarie la Bucuresti pentru a-i cunoaşte pe elevii români interesaţi să studieze la aceste instituţii. Între orele 11 şi 14, tinerii, alături de părinţii lor, pot afla de la prima sursă informaţii despre admitere, costuri de şcolarizare şi condiţiile de obţinere a unei burse de studiu.
Şcolile de elită din străinătate, numite boarding schools, sunt şcoli de tip internat, în care elevii petrec 24 de ore din 24 şi 7 zile pe săptămâna. Elevii admişi în aceste instituţii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani beneficiază de excelente condiţii de studiu, au parte de facilităţi de exceptie şi sunt implicaţi în variate activităţi extracurriculare precum excursii, cluburi tematice, voluntariat, fotografie, design, pictură, şah etc. Având un nivel ridicat de sprijin din partea profesorilor şi a tutorilor, ei beneficiază de un sistem clar şi echitabil de reguli care îi ajută să îşi structureze mai bine timpul.

Avizierul de onoare al Salem Castle School din Germania include figuri regale şi personalităţi marcante precum Prinţul Filip, Ducele de Edinburgh, Regina Sofia de Spania, Prinţesa Irena de Grecia şi Danemarca, copiii scriitorului Thoman Mann etc. La Salem studiază elevi internaţionali din peste 28 de ţări, iar limbile de instruire sunt engleza şi germana. Se pune mult accent pe studiul limbii, astfel încât, în decurs de un an, până şi elevii care nu au experienţă cu limba germană ajung să o vorbească fluent. La finalul studiilor, elevii români pot obţine o diplomă de Bacalaureat International (IB), care asigură acceptarea ulterioară în universităţi de top din lume.

American International School Salzburg (AIS) este un liceu internaţional de tip american, situat în Salzburg, la poalele Alpilor. Şcoala se remarcă printr-un grad ridicat de supervizare şi atenţie acordată fiecărui elev, ceea ce asigură un mediu disciplinat şi sigur. Elevii AIS au oportunitatea de a studia o gamă largă de materii, atât obligatorii, cât şi opţionale, pentru obţinerea diplomei de absolvire a liceului, acordată în toate şcolile publice sau boarding din Statele Unite.

Related posts

Leave a Comment