Clujul se află în topul orașelor din România cu cele mai multe accidente rutiere – Vezi câte persoane sunt accidentate anual

Doar 5% din accidentele rutiere din România au loc noaptea, cam 20% pe înserat iar trei sferturi dintre ele „se întâmplă”pe timp de zi, în condiții de luminozitate deplină. De asemenea, doar un accident din 5 are loc pe carosabil „cu probleme” (umed sau înghețat), restul de 4 accidente din 5 au loc pe carosabil perfect uscat.

După zilele săptămânii, vinerea este cea mai riscantă, înregistrându-se cele mai multe ciocniri pe șosea. Iar ca lună din an, august, iulie și septembrie sunt în topul accidentelor, potrivit hotnews.ro.

 Unde se află Clujul în top?

Clujul se află în top 4 la numărul accidente produse într-un an cu 1.069 de accidente. Acesta este întrecut de București cu 3.097 de accidente, Iași cu 1.155 de accidente și Constanța cu 1.084 de accidente.

Conform statisticilor, într-un singur an, 60 de oameni și-au pierdut viața în județul Cluj în urma accidentelor.

În ceea ce privește lunile anului în care se produc cele mai multe accidente acestea sunt august, iulie și septembrie.

Related posts

One Thought to “Clujul se află în topul orașelor din România cu cele mai multe accidente rutiere – Vezi câte persoane sunt accidentate anual”

  1. […] Clujul se află în topul orașelor din România cu cele mai multe accidente rutiere – Vezi câte … […]

Leave a Comment