Cluj: Suspiciune de infectare cu virusul West Nile

Alertă şi la Cluj, unde o persoană este suspectă de infectarea cu virusul West Nile.Bărbatul suspect este din Sibiu şi a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, în urmă cu trei zile. Medicii au spus că pacientul este în stare stabilă. Bărbatului i-au fost făcute analizele, iar rezultatele sunt aşteptate în această după-amiază.
Două persoane au murit după ce au fost infectate cu virusul West Nile. Numărul persoanelor infectate cu acest virus, în România, a ajuns la şapte. Până în acest moment, au fost investigate 80 de persoane. Dintre acestea, au fost confirmate şapte cazuri, două sunt probabile şi altul, în curs de investigare.
Cele două persoane decedate sunt una din Bucureşti, sectorul 4, avea 75 de ani, alta din satul Băneasa, judeţul Constanţa, 70 de ani.
Virusul West Nile este o cauză frecventă de boală febrilă fără afectarea sistemului nervos central dar, ocazional, determină meningita aseptică şi encefalita severă, aceste infecţii grave fiind deosebit de frecvente în rândul copiilor şi bătrânilor.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Related posts

Leave a Comment