Cartel Alfa ameninţă cu proteste de amploare şi grevă generală


Sindicaliştii ameninţă cu proteste. Nemulţumiţi de negocierile cu Executivul referitoare la salarul minim pe economie, liderii Cartel Alfa ameninţă cu un miting de amploare pe 7 octombrie şi cu o grevă generală.
Sindicaliştii au propus Guvernului ca salariul minim pe economie să fie stabilit între 675 şi 750 de lei. Propunerea Guvernului a fost însă de doar 650 de lei. Nemulţumiţi de oferta Executivului, sindicaliştii spun că vor recurge la proteste.
“Dacă Guvernul României, după discuţiile pe care le vom avea în această perioadă, nu va înţelege argumentele pe care Cartel Alfa le va prezenta, suntem obligaţi să începem acţiuni în stradă”, a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Romulus Niţă.
Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, spune că acţiunile de protest vor fi organizate chiar pe 7 octombrie, Ziua Internaţionala a Muncii Decente. “Noi am decis deja în Comitetul Confederal organizarea unui miting cu toate confederaţiile pe data de 7 octombrie. Dacă în sistemul bugetar vom decide declanşarea grevei generale, acea grevă va fi generală de-adevăratelea. Nimeni nu va mai desfăşura vreo activitate”, a explicat Petru Dandea.
Sindicatele şi patronatele vor mai discuta cu Executivul şi săptămâna viitoare despre nivelul salariului minim pe economie.

Related posts

Leave a Comment