Cluj: O şcoală reabilitată cu 200.000 de euro nu are elevi

Un cătun din judeţul Cluj se mândreşte cu una dintre cele mai moderne şcoli din mediul rural. Are internet, mobilier nou-nouţ şi gresie scumpă. Dar n-are copiii. Cei nouă elevi fac naveta în localitatea vecină. Nu de acum, ci de doi ani, de când a început reabilitarea şcolii. Şi pe când a fost clădirea modernizată, a venit decizia comasării şcolilor cu prea puţini copii.În urmă cu doi ani, şcoala din localitatea Tioltiur, judeţul Cluj stătea să se prăbuşească. Cu 200.000 de euro, Ministerul Educaţiei a adus-o în secolul 21: săli de clasă luminoase, geamuri şi uşi termopan, internet, toalete ca la oraş şi centrală proprie.
Însă, şcoala nu a funcţionat niciodată. În sat sunt doar 9 copii de vârstă şcolară, dar şi aceştia fac naveta în localitatea vecină. În acest moment în incinta şcolii funcţionează un telecentru, unde copiii şi oamenii din comună pot să navigheze pe internet.
Primarul comunei Corneşti, de care aparţine localitatea Tioltiur, Dorinel Julean, intenţionează să schimbe destinaţiei clădirii şi să deruleze un proiect pentru înfiinţarea unui centru de bătrâni.
Dosarul şcolii din localitatea clujeană Tioltiur va ajunge pe masa prefectului, care va decide destinaţia clădirii. Între timp, la inspectoratul şcolar se află o cerere făcută de profesori, care vor încă 100.000 de lei, pentru finalizarea investiţiei.

Related posts

Leave a Comment