Cluj Never Sleeps a obținut Premiul I la Gala Tineretului din România, Categoria „Cultură”!

Proiectul Cluj Never Sleeps, organizat de către Federația Tinerilor din Cluj a câștigat premiul I la categoria „Cultură” în cadrul celei de-a VII-a ediții a Galei Tineretului din România. Proiectul a fost unul dintre cele trei finaliste la categoria „Cultură”, alături de VerticArt Nature, (Asociația Xeo), care a câștigat locul II și InstaCraiova, The Festival (Asociația April Hub), care a câștigat locul III.

Cluj Never Sleeps aduce arta și cultura mai aproape de comunitatea clujeană, și nu numai, prin intermediul unui program dinamic unde actul creativ prinde forme diverse: de la muzical la vizual și până la interpretativ. Festivalul, ajuns la cea de-a VII-a ediție, s-a desfășurat în 15 și 17 Octombrie, în inima orașului Cluj-Napoca și a reușit să conecteze tinerii artiști cu publicul larg.

”Cu fiecare ediție, acest proiect își propune să remarce noul și unicul prin programul intens de activități, însă reușește, totodată, să se diferențieze prin intermediul unor evenimente care se desfășoară anual: Midnight Snack, vestita masă de la miezul nopții și Silent Party, petrecerea inedită din mijlocul Pieței Unirii.

Organizat de către Federația Tinerilor din Cluj și realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, proiectul Cluj Never Sleeps reprezintă totodată un moment de recunoaștere al inițiativelor comunității de tineret și constituie un loc unde ideile inovatoare sunt aduse la iveală, dezbătute și discutate într-un mediu interactiv.

Cluj Never Sleeps, alături de celelalte proiecte dezvoltate la nivelul comunității locale ilustrează ceea ce județul Cluj reprezintă, un pol al inițiativelor colaborative transectoriale cu și despre tineret, contribuind activ la formarea unui ecosistem sustenabil bazat pe mecanisme și procese incluzive”, spun organizatorii.

Dintre cele 93 de proiecte aplicante, 32 au primit recunoașterea juriului, iar șapte proiecte aparțin sectorului de tineret din Clu și au fost premiate la această ediție a Galei Tineretului din România: Kreatív Kolozsvár/Clujul Creativ și LEAP Cluj (Grupul PONT); Academia RATIO,  ediția a IX-a (RATIO); Cluj Never Sleeps (Federația Tinerilor din Cluj); Yuppi Camp; Crosul Universității Tehnice (Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) și Autumnalia studențească (Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca).

Related posts

Leave a Comment