Cluj Innovation Days reunește crema antreprenoriatului și mediului academic

La Cluj a început unul dintre cele mai importante evenimente dedicate inovării, Cluj Innovation Days reunește specialiști din domeniul universitar, firme de IT, cercetători științifici, fonduri de investiții, bănci sau autorități publice. Evenimentul este organizat de clusterul Cluj IT, o asociație care reunește instituții publice, universități și companii private.

Cluj Innovation Days este un eveniment care urmărește să stimuleze inovarea și transferul tehnologic dinspre mediul universitar spre cel antreprenorial. Evenimentul aduce împreună reprezentanți ai universităților și institutelor de cercetare și antreprenori care pot finanța proiecte de cercetare și dezvoltare de produse și de soluții, precum și transformarea ideilor valoroase în produse care pot fi puse pe piață, spune profesorul universitar Stelian Brad, unul dintre organizatorii evenimentului.

Cluj Innovation Days oferă posibilitatea creării unei rețele menite să stimuleze inovarea, spune managerul clusterului Cluj IT, Andrei Kelemen.

În prezent, România se află pe locul 49 pe plan mondial în clasamentul inovării, realizat de o agenție a Națiunilor Unite, numită World Intellectual Property Organisation. În categoria României se află țări precum China, Turcia, Bulgaria sau Thailanda.

Related posts

Leave a Comment