Cicloturismul, încurajat în zona Clujului

Mersul pe bicicletă reprezintă o alternativă tot mai sigură și mai sănătoasă pentru turiștii care vor să descopere frumusețea Munților Apuseni, să exploreze împrejurimile lacurilor de pe Câmpia Transilvaniei sau, pur și simplu, să descopere farmecul marilor orașe. Bicicliștii fac mișcare și nici nu se expun riscurilor infectării din transportul în comun.

În ultimii ani, mersul pe bicicletă a devenit tot mai popular în rândurile celor care vor să își păstreze o formă fizică bună. De asemenea, el este tot mai apreciat de turiștii care vor să exploreze zone precum Valea Arieșului din Munții Apuseni ori împrejurimile lacurilor din Suatu sau din Ciurila.

De asemenea, ciclismul reprezintă o alternativă bună pentru cei care vor să exploreze marile orașe. Cei care utilizează bicicletele nu se expun riscurilor prezentate de transportul în comun, spune președintele Federației Bicicliștilor din România, Radu Mititean.

Există comunități precum Clujul care pun la dispoziția locuitorilor și biciclete care pot fi utilizate gratuit. Este vorba de programul Cluj Bike Sharing. Bicicletele pot fi împrumutate din standurile din oraș cu ajutorul unor carduri eliberate de Primărie.

Related posts

Leave a Comment