CFR aduce 15 milioane de euro în Cluj

Una dintre cele mai importante surse de bani lichizi pentru economia clujeană în acest an de criză este reprezentată de sport. Mai precis, de veniturile pe care le va aduce calificarea echipei CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor.Echipa de fotbal CFR Cluj va aduce în bugetul oraşului sume mai importante decât cele produse de multe investiţii străine. Doar suma care va fi plătită de UEFA clubului clujean depăşeşte 10 milioane de euro. Suma poate creşte în funcţie de performanţele echipei clujene, iar cea mai mare parte a impozitelor plătite de CFR Cluj va rămâne în bugetul local, potrivit RFI.
Dincolo de sumele plătite de UEFA în contul CFR Cluj, va creşte şi valoarea sumei care va fi încasată de echipa clujeană de fotbal din drepturile de televizare pentru competiţiile interne. CFR Cluj a câştigat campionatul României şi Cupa României. Doar finala Cupei a adus în visteria clubului 265.000 de euro din partea Federaţiei Române de Fotbal, plus recompensele oferite de sponsorii echipei. Aşa că echipa clujeană va fi cel mai bine recompensată din punct de vedere financiar dintre toate cluburile de fotbal din România. Toţi banii vor fi impozitaţi, astfel că CFR Cluj ar putea plăti în acest an dări în valoare de peste două milioane de euro. Un alt aspect important este acela că meciurile din cupele europene vor aduce la Cluj mulţi turişti. În general, este vorba de suporterii echipelor cu care CFR Cluj va juca în grupele Ligii Campionilor. Cele câteva mii de persoane care vor vizita Clujul reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru turismul local, pentru că banii cheltuiţi de suporterii străini vor ajunge în buzunarele hotelierilor, patronilor de restaurante şi proprietarilor de companii de transport din Cluj.
Performanţele CFR Cluj vor aduce şi mai mulţi sponsori pentru echipa clujeană, pentru că, în general, companiile care investesc în publicitate doresc să îşi asocieze imaginea cu cei care cuceresc titlul de campioni. Deocamdată, conducerea echipei de fotbal a evitat să dea amănunte în legătură cu bugetul clubului. Însă patronul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat că echipa va avea la dispoziţie un buget de opt milioane de euro doar pentru transferurile de jucători din această vară.

Related posts

Leave a Comment