Ce măsuri va lua Inspectoratul Școlar pentru a îmbunătăți rezultatele elevilor la evaluările naționale. Mii de părinți, chemați la discuții cu profesorii

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean din Cluj a anunțat o adevărată terapie de șoc pentru școlile ale căror rezultate au fost sub așteptări la simularea evaluării naționale, dar și la liceele care nu au obținut rezultate bune la simularea bacalaureatului. Mii de părinți vor fi chemați la școală pentru ca profesorii să discute cu fiecare în parte lucrările realizate de copiii lor, iar zeci de școli vor avea parte de frecvente inspecții inopinate.Organizarea simulării la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat a presupus corectarea a aproape 50.000 de lucrări. Primele rezultate au arătat că există elevi foarte buni. 5 dintre ei au reușit să obțină media 10. Pe materii, la limba română au existat 35 de note de 10, la matematică 64 de note de zece, iar la limbile maghiară și germană 5 note de 10. Însă în 30 la sută dintre școlile clujene media generală obținută de toți elevii a fost mai mică de 5. În absolut toate aceste școli vor fi organizate inspecții inopinate în perioada următoare, pentru că profesorii trebuie să conștientizeze care sunt problemele în pregătirea elevilor, spune șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus.

De asemenea, în perioada următoare, mii de părinți vor fi chemați la școală, iar profesorii vor discuta cu ei lucrările copiilor de la simularea examenelor. Astfel, părinții vor afla care sunt punctele slabe în pregătirea copiilor și vor putea să ia măsurile necesare până la examenele din vară. Părinții privesc cu ochi buni această inițiativă.

Măsurile vor fi aplicate și în școlile performante, inclusiv la Liceul Emil Racoviță, unde media obținută de elevii care au participat la simularea examenelor a fost 9,03. Și asta pentru că profesorii cred că și rezultatele elevilor performanți pot fi îmbunătățite în perioada următoare.

Related posts

Leave a Comment