Cei sapte episcopi greco-catolici martiri ar putea fi beatificati la Blaj, de catre Papa Francisc

Cei şapte episcopi greco-catolici care au murit pentru credinţă în temniţele comuniste ar putea fi beatificaţi de Papa Francisc în Blaj, pe Câmpul Libertăţii. Suveranul Ponfit va vizita oraşul din Transilvania unde se află centrul spiritual al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în cadrul vizitei pe care o va face în acest an în România.

Procesul de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri pentru credinţă a intrat în ultima sa fază. Membrii tuturor organismelor ecleziastice care au analizat cazul acestor episcopi români au dat un verdict favorabil. Cazul lor mai urmează să fie analizat de o comisie de cardinali, iar apoi decretul de beatificare poate fi promulgat de Papa Francisc fără nici un obstacol, spune episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

 

Ceremonia de ridicare a celor şapte episcopi la cinstea altarelor ar putea avea loc chiar la începutul liturghiei pontificale, pe care Papa Francisc o va oficia pe Câmpul Libertăţii din Blaj, mai spune PS Florentin Crihălmeanu.

 

Cei şapte episcopi martiri sunt cardinalul Iuliu Hossu, Valeriu Traian Frenţiu, Ioan Bălan, Alexandru Russu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Vasile Aftenie. Toţi aceştia şi-au dat viaţa în temniţele comuniste, după ce au refuzat să renunţe la credinţa lor, în schimbul libertăţii. 

Related posts

Leave a Comment