“Cei care aşteaptă o soluţie miraculoasă se înşeală”


Valentin Lazea, economistul-şef al BNR, a declarat la REALITATEA TV că românii n-au nicio şansă să scape de măsurile de austeritate.”În prezent, România are de ales între mai multe rele. Lumea care se aşteaptă să se găsească o soluţie miraculoasă se află într-o mare eroare”, a declarat economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, prezent în emisiunea “Asta-i ziua”, difuzată la REALITATEA TV.
Lazea a explicat că salariile bugetarilor reprezintă aproape 10% din PIB, în condiţiile în care celelalte cheltuieli ale statului român sunt considerabil mai mici de atât. “Poţi să tai numai de acolo de unde ai”, a explicat Lazea.
Vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, s-a arătat de acord cu cifra prezentată de Lazea, însă a precizat că guvernanţii nu trebuiau să înceapă cu tăierea salariilor şi a pensiilor. Dacă ar fi văzut că statul s-a străduit din răsputeri să economisească bani în toate modurile posibile, oamenii ar fi acceptat mai uşor micşorarea veniturilor, a subliniat Dandea.
De aceeaşi părere este şi afaceristul Marius Ghenea, care s-a declarat surprins de “unilateralitatea soluţiilor” adoptate de Guvernul României. “Trebuia să se înceapă cu reducerea cheltuielilor pentru achiziţii sau trebuia să se încerce mărirea veniturilor obţinute de stat”, a precizat Marius Ghenea.

Related posts

Leave a Comment