Ce reglementări aduce noua ordonanță militară

Creșterea numărului celor bolnavi de coronavirus a determinat emiterea unei noi ordonanțe militare. Această ordonanță modifică și regimul de deplasare pentru persoanele de peste 65 de ani, care au voie, acum, să se deplaseze oricând în intervalul 06.00 – 22.00 pentru a primi asistență medicală, potrivit Via Cluj TV.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că seniorii pot ieși și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Operatorii economici sunt obligați să își organizeze activitatea în așa fel încât seniorii să aibă prioritate în intervalul 11.00 – 13.00.

Transportatorii care conduc mașini de peste 2,4 tone trebuie să se izoleze sau să intre în carantină în spații puse la dispoziție de angajator, la domiciliu sau în spațiile de carantină, puse la dispoziție, contra cost, de către autorități. Măsura a fost luată pentru protejarea lor și a familiilor lor. Aceleașu reguli sunt aplicabile și piloților și personalului navigant de pe aeronave.

Autoritățile au decis, de asemenea, plafonarea prețurilor la carburanți, electricitate, apă, gaze naturale sau salubritate. În această perioadă, prețurile pot să scadă, dar nu pot să crească. Personalul care deservește sistemul energetic național poate fi izolat preventiv la locul de muncă sau în zone special desemnate, dacă ocupă posturi esențiale pentru buna funcționare a sistemului.

Autoritățile locale, din 31 martie, trebuie să moneteze dispozitive cu dezinfectanți la intrarea în blocuri și vor efectua dezinfecția periodică a spațiilor comune, precum casa scărilor sau lifturi.

Persoanele care trebuie să stea în autoizolare și încalcă regulile sunt introduse în carantină forțată timp de 14 zile. Ele sunt obligate să plătească în întregime costul carantinei. La fel vor păți și cei care pleacă din carantină și care trebuie să reintre într-o nouă perioadă de carantină, timp de 14 zile.

Related posts

Leave a Comment