Ce ne pot spune măsurătorile electronice despre sănătatea dinților?

Află mai multe și despre măsurătorile electronice pe care medicii le pot face dinților, pentru știi mai multe despre sănătatea stomatologică. Vorbește despre tratamentele endodontice Sergiu Spătaru, medic stomatolog endodont, la MB Dental din Cluj-Napoca, invitat la Doctor online de la Via Cluj TV.

”Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă de tratarea dinților pe rădăcină, în principal, cum se spune în popor «scoaterea nervului». Noi ne ocupăm de parte care nu se vede, adică rădăcina dintelui, are se află sub coroana pe care o vede toată lumea, ne ocupăm de scoaterea lui, în cazul în care se infectează, are probleme și ajunge dintele să fie cu dureri”, a explicat Sergiu Spătaru.

Dinții sub microscop

Diagnosticarea dinților se face în mai multe feluri: radiologic, dar și prin consult direct, subiectiv, pe pacient. De asemenea, medicii endodonți mai au și alte metode de a se ghida în navigarea pe canalele dentare, cum ar fi microscopul dentar. De asemenea, stomatologia și mai ales endodonția a evoluat în fiecare an, astfel că acum se pot face investigații mai amănunțite, prin aparate care, cu ajutorul fizicii, impedanței, servește la măsurarea lungimii canalului. Această informație servește medicului endodont pentru a ști cât de mult trebuie să pătrundă în interiorul dintelui pentru a curăța cu antiseptic și mecanic canalele.

VEZI ȘI:

Ce poate face medicul endodont pentru a-ți păstra dinții sănătoși

La ce e bună endodonția și care e rolul microscopului în stomatologie?

Related posts

Leave a Comment