Calea Crucii prin centrul Clujului

Câteva zeci de clujeni au luat parte la procesiunea intitulată Calea Crucii, care a avut loc în centrul Clujului. Procesiunea a fost deschisă de un tânăr costumat într-o manieră care aminteşte de modul în care era îmbrăcat Isus Cristos, care a purtat pe umeri o cruce mare de lemn. El a fost flancat de alţi doi tineri, costumaţi într-o manieră care aminteşte de uniformele legionarilor romani care l-au însoţit pe Mântuitor.

La procesiune au luat parte episcopul român unit, greco-catolic, de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, preoţi şi diaconi, călugăriţe şi credincioşi greco-catolici, romano-catolici şi ortodocşi. Cortegiul s-a îndreptat spre catedrala greco-catolică Schimbarea la Faţă de pe Bulevardul Eroilor.

 

La intrarea în catedrală, credincioşii au prins cruci mici de carton de crucea mare de lemn, ca un semn al faptului că Isus Cristos, prin sacrificiul său, i-a mântuit pe toţi oamenii. Apoi, episcopul, preoţii şi credincioşii au participat la devoţiunea de origine latină Via Crucis, care aminteşte de patimile Mântuitorului.

 


Related posts

Leave a Comment