Bucuria unui Crăciun dăruit FOTO

Are luna decembrie un farmec specific, pe lângă tradiții și obiceiuri. Indiferent dacă ninge sau nu, există acea magie inexplicabilă care plutește în aer și face oamenii mai buni și mai empatici. Și cum altfel am putea explica această stare general valabilă, dacă nu prin existența Celui a cărui naștere o sărbătorim de Crăciun. Prin brazii împodobiți și mirosul de portocale, prin așteptarea Moșului cel darnic, prin colindele purtate din casă în casă și, nu în ultimul rând, prin darurile făcute din suflet, an de an reușim să aducem speranță.

Bucuria unui Crăciun dăruit celor mai nevoiași a devenit, astfel, scopul, din acest an, pentru educatoarele Grădiniței cu Program Normal din Apahida. Dedicate cauzei, acestea au organizat un Concert de Colinde în scop caritabil, iar “biletul” de intrare nu s-a putut cumpăra cu bani, ci a constat într-un cadou pe care fiecare spectator a trebuit să îl lase la intrarea sălii de spectacol de la Căminul Cultural al comunei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenimentul a fost cu atât mai inedit cu cât a fost susținut de copilașii grupelor mici, mijlocii și mari din cadrul grădiniței, iar inocența din vocile micuților a reprezentat cea mai puternică rugă pentru semenii lor din familii social-vulnerabile. Spre final, cei mici au fost încurajați și de părinții și toți spectatorii prezenți la concert, astfel că sala a răsunat de tradiționalele colinde.

“Crăciunul este despre Nașterea fiului lui Dumnezeu! Este despre iubire, speranță, credință și dăruire! Este un moment de bucurie intensă în care devenim ceea ce suntem cu adevărat: ființe umane pline de iubire, generozitate, puritate și deschidere sufletească! Pentru a marca această frumoasă sărbătoare preșcolarii grădiniței noastre, împreună cu educatoarele și părinții acestora au organizat o deosebită “Seară a colindelor” în care au colindat împreună cu părinții, au învățat să dăruiască și să se bucure de sosirea lui Moș Crăciun” susține Raluca Jucan, educatoarea grupei mijlocii Fluturașii.

Evident, micii artiști s-au bucurat de prezența Moșului care a fost darnic și le-a oferit fiecăruia dintre ei câte un dar dulce și o îmbrățișare cu promisiunea tacită că le va lăsa acasă, sub pomul împodobit, jucările sau cadourile mult dorite.

În contextul în care, însă, copii din familiile mai nevoiașe din întreaga comună, împovărați de grijile și nevoile aferente, nu s-au prea încumetat să ceară de la Moș Crăciun ceva, zeci de pachete au fost adunate, de la spectatorii prezenți la concert, iar doamnele educatoare au făcut pe spiridușii și le-au împărțit pe toate, aducând zâmbete și speranțe în inimile și ochii celor care le-au primit.

“Mulțumim părinților pentru solidaritatea de care au dat dovadă în pregătirea cadourilor pentru copiii proveniți din familii nevoiașe și, totodată, Primariei Comunei Apahida pentru pachetele oferite de Moș Crăciun! Dorim tuturor Sărbători binecuvântate, încărcate cu sănătate, pace și oameni dragi alături!”, au transmis organizatorii.

Bucuria unui Crăciun dăruit cu suflet și din inimă, este, astfel, o parte importantă care contribuie la magia acestei sărbători. Să păstrăm, deci, aceste frumoase tradiții ale colindului tradițional din care să învățăm a dărui și a empatiza.

Related posts

Leave a Comment