Băsescu: Nici o ţară din lume nu spală rufele serviciilor secrete în public

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi-a manifestat, luni seară, dezacordul faţă de anchetarea celor 24 de ofiţeri ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) sub acuzaţia că ar fi utilizat ilegal fondurile operative. În opinia sa, “nicio ţară din lume nu spală rufele serviciilor secrete în public”, potrivit RomaniaLibera.ro.

Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune la România TV, televiziunea deputatul Sebastian Ghiţă, afiliat formaţiunii extremiste PRU, că o parte dintre bunurile cumpărate din bugetul destinat activităţilor operative au ajuns la procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Corduţa Kovesi, sau la fostul şef al Serviciului Român de Informaţii George Maior.

 

“Nu cred că şefa DNA a fost ocolită de coşul de cozonac oferit de cei de la DIPI. Nu mai vorbim de marea achiziţie de stilouri Mont Blanc. Păi astea s-au dat doamnei Kovesi, s-au dat domnului Maior, s-au dat domnului Coldea, s-au dat doamnei preşedinte a ÎCCJ, Livia Stanciu, s-au dat la aceşti înalţi demnitari ai statului român. Vorba lui Cristoiu… Mă aşteptam ca doamna Kovesi între timp să fi trimis stiloul Mont Blanc înapoi la Ministerul de Interne, să spună: valorificaţi-l şi recuperaţi-i banii”, a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

 

Fostul şef al statului, care conduce partidul rezultat în urma fuziunii formaţiunii politice conduse odinioară de inculpata Elena Udrea, MP, şi formaţiunea politică care a fost condusă de inculpatul Gabriel Oprea, UNPR, crede că eventualele prejudicii constatate de procurorii anticorupţie la DIPI puteau fi recuperate fără o anchetă penală de la cei 24 de ofiţeri implicaţi.

 

“Sigur că nu e în regulă ca fondurile operative să fie cheltuite în acest fel, dar eu spun altceva: de ce trebuie să trimiţi în instanţă 24 de ofiţeri care probabil au moştenit o tradiţie, în loc să le impuţi banii aceştia, pentru că nu au produs un cataclism, n-au produs o fraudă. Banii se puteau imputa şi reţine din salariu.

 

Eu critic abuzurile şi derapajele din lupta anticorupţie. Eu cred că o ţară în care există oameni politici corupţi şi partide politice corupte nu are viitor”, a adăugat Traian Băsescu.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment