Boc: Bugetul Clujului crește la 434 de milioane de euro

Bugetul municipiului Cluj-Napoca va crește cu cinci milioane de euro, în comparație cu bugetul din 2021. Potrivit primarului Emil Boc, bugetul pentru acest an va fi de 434 de milioane de euro, în condițiile în care, în 2021, era de 429 de milioane de euro.

Proiectul de buget ar urma să fie dezbătut și votat de consilierii locali în ședința de luni, 18 ianuarie. Creșterea bugetului este consecința măririi veniturilor proprii ale comunității locale. Acestea au cresctu de la 183 de milioane de euro la 202 de milioane de euro.

În acest context, primarul Emil Boc a anunțat va propune Consiliului Local mărirea burselor acordate elevilor, cu fonduri oferite de Consiliul Local peste sumele alocate de Guvern. . Bursa de performanță va fi de 500 de lei/lună. Bursa de merit va avea două categorii: cei care media 10 vor avea bursa de 275 de lei/lună, iar cei care au medii cuprinse în 9,50 și 9,99 vor avea burse de 225 de lei/lună. Bursa de studiu va fi, la Cluj, de 200 de lei/lună, iar bursa de ajutor social va fi de 250 de lei/lună.

O altă idee, inițiată de USR Cluj și acceptată de majoritatea PNL-UDMR, este aceea de a acorda un voucher educațional pentru cadrele didactice din Cluj-Napoca. Emil Boc a declarat că va susține această inițiativă a Opoziției. Primăria va oferi 500 de lei pentru fiecare profesor care dorește să participe la cursuri.

Related posts

Leave a Comment