Bisericile organizează tabere de vară pentru copii

Bisericile din Transilvania organizează în această perioadă diferite tabere de zi, destinate copiilor şi tinerilor. În aceste tabere, copiii participă la diferite activităţi educative şi recreative, care sunt o alternativă bună la petrecerea timpului în faţa televizorului sau tabletei. Astfel de tabere au fost organizate de comunităţi ortodoxe, catolice sau protestante. În aceste zile, în Cluj-Napoca, a fost organizată una dintre taberele Parohiei Greco-Catolice Andrei Mureşanu.

Reprezentanţii bisericilor din Transilvania au luat în serios misiunea de a se implica în societate, iar una dintre modalităţile în care au făcut acest lucru a fost organizarea de tabere de vară. ”Copiii participă la activităţi recreative şi educative şi au posibilitatea de a face sport şi de a socializa”, spune preotul paroh Mircea Marţian.

 

Pentru copii şi pentru tineri, aceste tabere reprezintă un motiv de bucurie. Nu toate taberele au fost organizate în afara oraşului. Uneori, chiar şi curtea unei case parohiale se poate transforma într-un tărâm al bucuriei.

 

Taberele organizate de biserică sunt gratuite, iar activităţile educative sunt organizate în mod voluntar de asociaţiile de tineret şi de preoţi.

Related posts

Leave a Comment