Autoritățile relaxează regulile, pentru a permite micilor producători accesul la marile rețele de supermarketuri

Autoritățile din domeniul sanitar-veterinar vor să relaxeze regulile din domeniu, pentru a-i ajuta pe micii producători de alimente să își poată vinde marfa prin intermediul marilor rețele de supermarketuri. Regulile aflate în vigoare îi avantajează mai degrabă pe marii producători, care pot parcurge mai ușor procedurile legale. Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor afirmă că noile reglementări nu vor pune în nici un fel în pericol siguranța consumatorilor. 

Reprezentanții autorităților sanitar-veterinare vor să simplifice procedurile birocratice care trebuie parcurse de micii producători care vor să își vândă marfa prin intermediul marilor rețele de supermarketuri. În acest fel, autoritățile doresc să ofere consumatorilor un acces mai bun la alimentele de înaltă calitate produse pe plan local, iar micii producători vor avea șansa să își vândă mai rapid marfa, spune vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ioan Oleleu.

Practic, relaxarea regulilor impuse de autorități va doar însemna reducerea birocrației, nu scăderea standardelor din domeniul siguranței alimentelor. Reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor afirmă că măsuri similare sunt în vigoare în cele mai multe dintre țările membre ale Uniunii Europene.

Related posts

Leave a Comment