Austria intră de luni în carantină totală

Austria va intra de luni în carantină generală, timp de 20 de zile, iar vaccinarea anti-Covid-19 va deveni obligatorie de la 1 februarie. Deciziile au fost anunțate vineri de cancelarul austriac

Carantina totală din Austria va viza nu doar persoanele nevaccinate, ci și pe cele vaccinate anti-Covid. Autoritățile tocmai anunțaseră o carantină pentru cei nevaccinați, dar situația s-a agravat, numărul infectărilor crescând vertiginos în ultimele zile. Austria devine prima țară din UE care impune vaccinarea obligatorie.

Cancelarul conservator Alexander Schallenberg este cel care a făcut anunțul. ”În ciuda efortului din ultimele luni, nu am reușit să convingem suficienți oameni să se vaccineze. Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singura cale de ieșire din acest cerc vicios”, a spus el.

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată. Austria înregistrează o incidență de 971 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile. Între timp, în România sunt luate în calcul unele relaxări, după ce rata oficială de infectare a scăzut în mai multe localități, inclusiv în Capitală.

Related posts

Leave a Comment