Au inceput discutiile pentru o linie aeriana Cluj-Budapesta

După ce prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că îşi doreşte ca aeroporturilor din Cluj-Napoca şi din Budapesta să fie legate printr-o linie aeriană directă, au început discuţiile oficialii celor două aeroporturi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a anunţat că s-a întâlnit deja cu directorul aeroportului din Budapesta, Jost Lammers, pentru a discuta această chestiune.

Clujul nu mai are linie aeriană directă cu Budapesta de la falimentul companiei aeriene maghiare de stat Malev. Distanţa dintre Cluj-Napoca şi Budapesta este aproximativ aceeaşi cu distanţa dintre Cluj-Napoca şi Bucureşti, în condiţiile în care între cele două oraşe româneşti există un mare număr de curse aeriene zilnice. 

 

Iniţiativa creării unor linii aeriene care să lege Clujul de Budapesta şi de Chişinău îi aparţine vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, care militează de mai mulţi ani pentru realizarea acestor conexiuni. El i-a invitat pe oficialii mai multor companii aeriene, printre care WizzAir, să înceapă demersurile pentru a realiza astfel de zboruri. Tot Istvan Vakar l-a convins pe Viktor Orban să susţină acest proiect.

Related posts

Leave a Comment