Associated Press: Abracadabra, vrăjitoarele înfrâng fiscalizarea


Agenţia americană de ştiri îi ia peste picior pe senatorii români care au respins propunerea de-a taxa vrăitoarele şi prezicătoarele, scriind că aceştia se poate să se fi temut că vor fi transformaţi în broaşte.
“Abracadabra, vom transforma pe toţi în broaşte râioase. De asta se poate să se fi temut senatorii români când au respins o propunere de impozitare a vrăjitoarelor şi a prezicătorilor”, scrie Associated Press.
Agenţia notează că Senatul nu a aprobat propunerea legislativă şi că deputatul PDL Alin Popoviciu, unul dintre iniţiatorii proiectului, susţine că legiuitorilor le-a fost frică să nu fie blestemaţi.
Deputaţii Alin Popoviciu şi Cristi Drăgulescu, ambii din PDL, au iniţiat o lege potrivit căreia vrăjitoarele şi prezicătorii ar trebui să emită chitanţe şi să fie obligaţi să-şi asume răspunderea pentru eventualele preziceri care nu se adeveresc. O măsură care face parte din încercarea guvernului de a-şi mări veniturile, scrie AP.
Agenţia o citează şi pe vrăjitoarea Maria Câmpina, care a spus la Realitatea TV că va fi foarte grea impozitarea a mii de prezicători şi vrăjitoare din pricina sumelor neregulate pe care le primesc de la clienţi.
AP aminteşte că România e într-o criză economică profundă şi încearcă să-şi umfle veniturile provenite din taxe şi impozite şi că, din această cauză a majorat TVA-ul, a redus numărul angajaţilor din sectorul public cu 25% şi a contractat un împrumut de 20 de miliarde de euro de la FMI, UE şi Banca Mondială ca să poată plăti salariile bugetarilor şi pensiile.

Related posts

Leave a Comment