Armata rusă și-a pierdut jumătate din capacitatea sa de luptă în Ucraina

Armata rusă și-a pierdut aproape jumătate din capacitatea sa de luptă în urma războiului din Ucraina, a declarat șeful statului major al armatei britanice, amiralul Tony Radakin, informează Kyiv Independent. „Rusia și-a pierdut aproape jumătate din capacitatea de luptă a armatei sale.

Anul trecut, armata rusă a tras 10 milioane de proiectile de artilerie, dar industria rusă poate produce, în cel mai fericit caz, un milion de obuze pe an”, a spus amiralul Radakin în cadrul unei audieri în parlamentul britanic, care a avut loc pe 4 iulie. De asemenea, conform șefului armatei britanice, Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 2.500 de tancuri.

„În cel mai fericit caz, Rusia poate produce 200 de tancuri pe an”, a spus Tony Radakin. Șeful statului major al armatei UK a descris invazia rusă în Ucraina drept un „eșec catastrofal pentru Rusia” și a lăudat, în același timp, ultimele progrese făcute pe front în cadrul contraofensivei forțelor Kievului. „În ultimele săptămâni, Ucraina a câștigat mai mult teren decât a reușit Rusia în ultimul an”, a spus amiralul Tony Radakin.

Related posts

Leave a Comment