Arina Spătaru, deputat de Bălți: Opoziția din Republica Moldova caută un candidat comun la alegerile prezidențiale

Opoziția pro-europeană din Republica Moldova caută un candidat comun pentru alegerile prezidențiale din acest an. Liderii Platformei Demnitate și Adevăr au identificat cinci partide care ar putea să reprezintă partenerii acestei formațiuni în alegeri. În general, este vorba de formațiuni de dreapte, membre al Partidului Popular European. De asemenea, există și posibilitatea unor cooperări și cu alte formațiuni și politicieni, care se opun președintelui Igor Dodon, precum și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr dorește să construiască un parteneriat cu celelalte partide de centru-dreapta și de dreapta pro-europene. Acest parteneriat trebuie să fie bazat pe valori comune, cum ar fi democratizarea societății, respectarea statului de drept și a domniei legii, lupta împotriva corupției și incluziunea minorităților și a celor dezavantajați din punct de vedere social, spune deputatul de Bălți, Arina Spătaru.

Principalul partener al Platformei Demnitate și Adevăr rămâne PAS, partidul fostului premier Maia Sandu, mai spune deputatul Arina Spătaru.

Ceilalți posibili parteneri ai Platformei Demnitate și Adevăr sunt Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat, PNL și Partidul Unității Naționale. Este posibilă și o colaborare cu partide și politicieni de stânga și de centru-stânga, care ar putea să sprijine un eventual candidat comun al Opoziției. Însă colaborarea cu aceste formațiuni trebuie să fie bazată pe respectarea principiilor democrației autentice, a spus Arina Spătaru, care a fost prezentă într-o emisiune găzduită de ViaCluj.TV.

Related posts

Leave a Comment