Andi Vanca: Electric Castle are un frățior – Electric City

De Andreea Popescu @Dispersie – Răspândim idei

Cel mai important festival de muzică electronică din România, Electric Castle, are un frățior mai mic, Electric City. Acesta va avea loc în luna martie. Andi Vanca, inspiratorul celor două evenimente, a oferit un interviu pentru ClujToday.ro, în care dă detalii despre aceste evenimente.Rep: Fenomentul Electric Castle a devenit deja un brand de Cluj. Cum vă explicați „vina” de a „afecta” cu bună dispoziție tinerii clujeni ?
De la început ne-am propus ca Electric Castle să fie o experiență completă. Un mix între locație, muzică și activitățile care se întâmplă în timpul festivalului. Oamenii căutau o astfel de experiență și credem noi că Electric Castle a apărut tocmai pentru a acoperi acel gol. Drept dovadă la a doua ediție am devenit cel mai mare festival din România.

Rep: Vă pregătiți de o nouă provocare, Electric City. Este un eveniment Youth inclus doar în calendarul Capitalei Culturale a Tineretului 2015 sau v-ați propus să-l susțineți anual?
Electric City este un eveniment la care ne gândim de mult timp, însă contextul a fost bun și ne-am hotărât să îl lansăm în 2015. Va avea loc primăvara, tocmai pentru că acea perioadă este destul de sărăcăcioasă în evenimente. Va fi, dacă vreți, frățiorul mai mic al Electric Castle, construit pe același concept: locații neconvenționale și o varietate de muzică bună. Vrem să creștem aceste eveniment organic, la fel cum am făcut-o și cu EC, deci da, este un proiect pe termen lung pe care îl vom organiza și în anii următori.

Rep: În 2014 aproximativ 80.000 de eletrici au luat calea Castelului de la Bonțida J Câți spectatori estimați că vor veni în acest an?
Dacă anul trecut prin oamenii pe care am reușit să îi aducem la castel am depășit recordurile de audiență din România, dar vrem să creștem în continuare. Ne așteptăm ca în 2015, în patru zile de festival, 100.000 de oameni să treacă porțile Castelului Banffy.

Rep: Ce noutăți aduce Electric Castle în 2015? Veți promova mai mult Djii autohtoni?
Lineup-ul de anul acesta va fi mult mai puternic decât cel de anul trecut. Ca o comparație, în 2015 a fost dublat bugetul pentru artiști și va mai apărea o scenă, iar suprafața festivalului se va dubla. Lineup-ul va fi foarte variat, nu ne vom axa doar pe muzică electronică, ci vom aduce artiști din toate sferele muzicale, artiști așteptați de mult timp în România, dar și multe premiere. Evident, ca la fiecare ediție vom promova și foarte mulți artiști autohtoni.

Related posts

Leave a Comment