
Moartea artistei scoate la iveală tranzacţiile ilegale care se fac pe internet. Cu o simplă căutare pe Google găseşti orice: de la substanţe interzise, cum a fost cea care i-a luat viaţa artistei, până la servicii sexuale sau chiar organe.Procurorii au extins ancheta în cazul Mădălinei Manole, în încercarea de a-l găsi pe cel care i-a furnizat substanţa letală. Internetul s-a transformat în ultima perioadă într-un supermarket de ilegalităţi. Chiar cel mai mare fun al Mădălinei a procurat Furadanul cu 300 de lei, dând o simplă căutare pe Google, aşa cum le-a povestit anchetatorilor. Ca o ironie a sorţii, tânăra era preşedintele fan clubului Mădălina Manole.
Anchetatorii au audiat-o deja, la fel cum au chemat la declaraţii mai multe persoane care administrează site-ul de anunţuri, pentru a da de cel care a scos la comercializare pesticidul. Asta în condiţiile în care substanţa este interzisă în România, dar şi în celelealte state încă din orctombrie 2008, tocmai din cauza faptului că este foarte toxică.
Între 3 şi 15 ani de închisoare este pedeapsa pe care o riscă cel care comercializează Furadanul. Însă nimic pentru cel care a postat anunţul. Administratorii de site-uri nu sunt monitorizaţi, astfel încât de cele mai multe ori postează anunţuri de vânzare care promovează poduse ilegale.
Nu există o lege care să interzică promovarea acestora pe internet, ca urmare se pot cumpăra organe umane, diverse substanţe care sunt pe lista drogurilor ilegale, sau se poate apela, contra cost, la serviciile sexuale pe care le oferă domnişoare, unele chiar minore, evident ilegal.