Amenzi la mişto aplicate de Biroul Centrelor Universitare de poliţie Cluj


Recent a apărut un articol într-un un ziar online local, în care se specifica că norma poliţiştilor de la rutieră era undeva pe la zece amenzi pe tură. Desigur că articolul era inclus la categoria bârfă. Se pare că toate aceste bârfe/speculaţii se confirmă, mai mult, acestea sunt valabile şi pentru celelalte birouri ale poliţiei judeţene. Florin Toşa, clujean, absolvent al Universităţii Tehnice, într-o zi de luni, este anunţat prin intermediul unui plic că în data de 21 iunie 2010 a fost sancţionat contravenţional de Poliţia Campusului pentru „tulburarea liniştii publice” şi „consum de alcool în spaţii publice”.Sus numitul a încercat să-şi reamintească reconstituind cele petrecute în ziua cu pricina. Situaţia stă astfel! În acea zi Florin Toşa a lucrat la lucrarea de licenţă împreună cu colegul său de facultate Dan Mihai Stăncioiu, în Căminul 2 din complexul Observator. Florin Toşa a declarat „am intrat în cămin în jurul orei 22 00. Îmi pregăteam lucrarea de licenţă împreună cu colegul meu Stăncioiu Dan. La un moment dat am părăsit camera unde lucram, mergând la un alt coleg (Bot Liviu, care lucra la de asemenea la licenţă, schimbând câteva informaţii referitoare la metode de calcul), timp de aproximativ 45 de minute. M-am întors în cameră. După scurt timp portarul a venit sa îmi returneze buletinul. Ciudat, până în acel moment nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Intrebând de ce, portarul a motivat că va face schimb de tură. Chiar şi colegii au zis că nu au mai întâlnit o asemenea situaţie. Nu îmi amintesc să fi văzut poliţie în seara respectivă, în orice caz, eu nu consum băuturi alcoolice atunci când sunt cu maşina”.

Peste două săptămâni însă, surpriza s-a petrecut, amendă de trei milioane. „am primit amenda acasă sub acuzaţia de consum de băuturi alcoolice în faţa căminului 2 şi deranjarea liniştii publice a locatarilor din căminele 1 şi 3 prin urlete şi larmă.”, a declarat pentru clujtoday.ro Florin Toşa Lanţul de surprize continuă, pe amendă apare ca şi martor un anume Laszlo Monases. Absolventul se întreabă „De ce nu aş fi semnat amenda şi de ce nu aş fi obiectat-o dacă eram de faţă când am primit-o?!”

Întrebat dacă va contesta amenda, Florin Toşa a răspuns: „Am dorit să fac public ceea ce mi s-a întâmplat, pentru că este inadmisibil să se întâmple aşa ceva într-o ţară civilizată. O contest din principiu, în cazul meu se putea afla oricine.”

Atenţie pe unde vă lăsaţi actele de identitate. Cei care ar trebui să vă protejeze folosesc metode arbitrare de aplicare a amenzilor, astfel că s-ar putea să aveţi ghinion!

Related posts

Leave a Comment