Ambasadorul german consideră universitățile drept element cheie pentru atragerea investitorilor

Dezvoltarea învățământului superior în limba germană este un element cheie în atragerea unor noi investitori în zona Transilvaniei, a declarant ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk. Ambasadorul german a participat ieri la semnarea acordului de constituire a Consiliului Consultativ al Liniei de Studiu în Limba Germană de la Universitatea Babeș-Bolyai. Linia germană a universității clujene funcționează în mod autonom de 20 de ani.Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, crede că învățământul în limba germană trebuie să ofere o combinație potrivită de deprinderi teoretice și abilități practice. Tocmai de aceea, el a salutat faptul că noul Consiliu Consultativ al Liniei Germane a Universității Babeș-Bolyai combină reprezentanți ai mediului academic cu oameni de afaceri.

”Cooperarea dintre reprezentanții companiilor, adică dintre cei care au nevoie de forță de muncă bine calificată și cei care îi formează pe acești tineri drept profesioniști excelenți este de succes la Universitatea Babeș-Bolyai, care este o universitate de prestigiu”, a spus diplomatul german.

Ambasadorul german este de părere că învățământul de calitate în limba germană a reprezentat un element cheie în atragerea companiilor germane care au investit în România.

”În general, deja multe companii germane sunt foarte active în România. Companiile germane au generat mai mult de 100.000 de locuri de muncă și în special în Cluj sunt prezente multe companii prestigioase din țările vorbitoare de limba germană”, a adăugat diplomatul german.

În Cluj-Napoca, două dintre cele mai apreciate universități oferă studii în limba germană. Este vorba de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea Tehnică.

Related posts

Leave a Comment