Ambasadorul Emil Hurezeanu, la Cluj: Relaţiile economice dintre România şi Germania nu pot fi mai bune!

Germania este partenerul natural al României, din punct de vedere economic şi din punct de vedere politic, este de părere fostul premier şi comisar european, Dacian Cioloş. Şi aceasta deoarece Germania este primul partener comercial al României, se află pe locul 3 în topul investitorilor străini, iar economia germană este motorul zonei euro, a adăugat Dacian Cioloş, în cadrul unei dezbateri pe tema relaţiilor economice româno-germane, găzduită de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

Relaţiile dintre Germania şi România au atins un nivel excelent în ultimii 10 ani. Cele două ţări au un nivel foarte bun al cooperării politice şi culturale. De asemenea, nivelul relaţiilor economice este foarte ridicat, a spus fostul prim-ministru, Dacian Cioloş.

 

Relaţiile economice dintre România şi Germania se află într-un punct culminant, a spus şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu. El a oferit nişte cifre. Astfel, comerţul bilateral dintre Germania şi Turcia, o ţară cu aproape 100 de milioane de locuitori, atingea, înainte de tentativa de lovitură de stat, cifra de 36 de miliarde de euro, iar cel dintre România şi Germania a ajuns la 27 de miliarde de euro. De asemenea, companiile germane au creat 250.000 de locuri de muncă în Regatul Unit al Marii Britanii, în timp ce în România, companiile germane au creat 265.000 de locuri de muncă, a adăugat Emil Hurezeanu.

 

Pe de altă parte, directorul executiv al Camerei de Comerţ Româno-Germane, Sebastian Metz, a declarat că a scăzut apetitul oamenilor de afaceri germani care doreau să investească în România. Motivul este reprezentat de instabilitatea fiscală şi de măsurile contradictorii adoptate de actualul Guvern al României.

Related posts

Leave a Comment