Alin Tișe denunță cadoul pe care Guvernul îl face primăriței Craiovei: 50 de milioane de euro pentru un stadion. La Cluj, Ponta a trimis corpul de control pentru ClujArena, stadionul în care Executivul a investit 14 milioane de euro

Decizia Guvernului PSD de a cadorisi Craiova cu suma de 50 de milioane de euro stârnește indignare la Cluj. Și asta pentru că decizia premierului Victor Ponta de a oferi cadou acești bani oltenilor vine la doar câteva săptămâni după ce același premier a trimis la Consiliul Județean Cluj inspectorii corpului de control al Executivului, pentru a investiga modul în care au fost cheltuiți banii publici investiți în ridicarea ClujArena. Inspectorii Corpului de Control al premierului au venit la Cluj în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Atunci, senatorul PNL Alin Tișe, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, declara că singurul scop al aceste investigații este decredibilizarea unui lider al Opoziției înainte de scrutin.Acum, Alin Tișe a criticat din nou atitudinea premierului Victor Ponta. ”Stadionul din Craiova a fost licitat la 55 milioane de euro iar Ponta a decis să finanțeze cu 50 milioane de euro. Adică aproape in totalitate. Cum a licitat stadionul primăria din Craiova, de vreme ce nu avea asigurată finanțarea? Un stadion mai mic decât cel din Cluj, care însă a costat doar 35 milioane de euro cu toate lucrările adiționale. Cel din Craiova costă 55milioane de euro! Guvernul PDL a alocat 14 milioane de euro pentru ClujArena iar Ponta a făcut ceea ce știe el să facă mai bine: să distrugă tot şi să susțină că finanțarea ClujArena a fost ilegală. Sigur, ca în campania electorală.
Oare acum cei 50 milioane de euro au fost alocați corect din fondul de rezervă?
Oare Corpul de Control politic al lui Ponta, acest grup infracțional organizat, va face un control fulger, de urgenţă, pentru a descoperii ilegalități? Clujenii pot vedea acum diferența intre guvernul Boc şi guvernul Ponta. Clujenii sunt pedepsiți iar votanții PSD premiați!”, a spus Alin Tișe.

De asemenea, alți politicieni de Opoziție din Cluj afirmă că această atitudine a Guvernului este incorectă, pentru că Clujul, care contribuie mai mult decât Craiova la bugetul de stat și care are două echipe de fotbal în Liga I, cu performanțe mai bune decât Craiova în ultimul deceniu, a primit mult mai puțini bani din bugetul central pentru infrastructura sportivă.

Related posts

Leave a Comment