Cursurile din sfera cybersecurity vor avea loc online, în perioada 20-24 noiembrie 2023, și se
adresează cu precădere angajaților ce își desfășoară activitatea în departamente tehnice ale
diverselor instituții publice din țară.
Alianța Națională pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice este o inițiativă a mediului privat, care își propune să sprijine nemijlocit accelerarea procesului de digitalizare a instituțiilor publice din România, printr-un program complex și eficient de: educație tehnologică și consultanță. În cadrul alianței activează deja importanți furnizori de: servicii de educație tehnică (Școala Informală de IT prin divizia sa B2B – Digital Stack); banking inteligent (BCR); tehnologie și soluții digitale (Cluj IT Cluster, DIH4Society, APDETIC, Hypermedia etc), toți cu expertiză larg recunoscută și acces la
instrumente moderne și integrate de digitalizare.
Alianța Națională pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice anunță cu bucurie lansarea înscrierilor pentru sesiunea de cursuri pe teme de cybersecurity dedicată instituțiilor publice din România, dornice să se digitalizeze accelerat. Detalii operaționale, curricula orientativă și programul cursurilor pot fi consultate la adresa web: andip.digitalstack.ro, în secțiunea intitulată: „Cursuri de digitalizare”.
„Ediția de toamnă a cursului de Cybersecurity a fost necesară pentru a răspunde numărului mare de solicitări pe care Alianța Națională Pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice le-a avut după succesul remarcabil pe care cursul similar, organizat în luna aprilie 2023, l-a avut. Acest lucru demonstrează o dată în plus interesul deosebit pe care funcționarii publici îl au față de temele legate de securizarea sistemelor informatice ale instituțiilor pe care le deservesc, într-un context în care provocările pe această direcție au devenit o realitate zilnică. Dacă la toate acestea adaugăm și implicațiile ce decurg din Directiva de la Nis, care devine obligatorie, cu începere din 2024, realizăm că pregătirea sistematică în
acest domeniu a funcționarilor publici nu mai este o opțiune ci chiar o obligație”, a declarat Carmen Ciulacu, membru ANDIP și CEO Digital Stack.
Demersurile Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice sunt sprijinite nemijlocit și de către
BCR, care își dorește să devină un partener de accelerare important pentru cât mai multe instituții publice din țara noastră.
„Ne bucurăm că putem sprijini inițiativa ANDIP și în această toamnă, iar creșterea conștientizării amenințărilor cibernetice și cursurile de cybersecurity sunt mai necesare ca oricând. Considerăm că avem nevoie de proiecte de securitate cibernetică derulate la scară largă, ținând cont de faptul că amenințările cibernetice au crescut exponențial și observăm nu doar o creștere a frecvenței, ci o diversificare a modului de operare și a complexității acestora. Ultimii ani au fost esențiali pentru modernizarea și transformarea digitală în toate sectoarele de activitate, iar securitatea infrastructurii și a aplicațiilor digitale este o prioritate pentru noi toți. De altfel, securitatea echipamentelor și sistemelor de
operare din sistemul public reprezintă o componentă cheie de securitate colectivă”,a spus Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare BCR.
Acțiunile Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice nu se limitează însă la organizarea de cursuri pe tematici legate de digitalizare, anul 2023 aducând în prim plan proiecte și inițiative importante care au un numitor comun: sprijinirea instituțiilor publice care doresc să se digitalizeze.
Dintre acestea, cu caracter de exemplu, menționăm sprijinul și consultanța gratuite acordate Școlii Gimnaziale nr. 1 din Chieșd, județul Sălaj în ceea ce privește digitalizarea instituției, care la începutul anului școlar a beneficiat de laptopuri (donate de BCR) și videoproiectoare (donate de Școala Informală de IT și Hypermedia).
„Echipamentele IT pe care școala noastră le-a primit prin directa implicare a Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice vor fi deopotrivă utile elevilor și profesorilor. De altfel, învățământul modern presupune apelul constant la astfel de echipamente și la metode educaționale puse în acord cu avansul tehnologic fără precedent cu care societatea se confruntă, căci numai astfel putem pregăti eficient generațiile de mâine pentru meseriile viitorului”, a declarat doamna Ioana-Georgeta Pop – Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Chieșd, județul Sălaj.
Detalii suplimentare despre inițiativele Alianței Naționale pentru Digitalizarea Instituțiilor Publice pot fi
găsite la adresa web: andip.digitalstack.ro.