Alianță între Cluj Innovation City și Tetapolis

Primarul Clujului, Emil Boc, și șeful interimar al Consiliului Județean, Mihai Seplecan, au decis să integreze două dintre cele mai importante proiecte din România dedicate inovării, IT-ului, cercetării și dezvoltării. Este vorba de proiectele Cluj Innovation City și Tetapolis.Primul proiect a fost pornit la inițiativa clusterului Cluj IT. Cel de-al doilea este o inițiativă pornită de echipa companiei Tetarom, cel mai performant actor din România din domeniul parcurilor industriale.

Primarul Emil Boc a declarat că ambele proiecte vor fi realizate pe terenul de 201 hectare din Dealul Lombului, unde municipalitatea a pornit deja construirea unor clădiri care vor reprezenta sediul unui incubator pentru afaceri și centru de business, TEAMM, precum și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Și aceste două proiecte vor fi integrate în viitorul orășel al inovației. Șeful interimar al Consiliului Județean, Mihai Seplecan, este de părere că ”integrarea celor două proiecte crește șansele obținerii unei finanțări consistente din partea Comisiei Europene”.

Deja, clusterul Cluj IT a obținut finanțare europeană pentru un proiect realizat cu ajutorul banilor oferiți prin intermediul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. Compania Tetarom, pe de altă parte, a atras fonduri europene pentru realizarea parcurilor industriale pe care le gestionează. Tetarom deține parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, acolo unde se află o pleiadă de companii private, printre care Energobit, Tetarom II, unde se află mai multe unități de producție ale concernului american Emerson, Tetarom III din Jucu, unde se află investitori precum Bosch, DeLonghi sau Karl-Heinz Dietrich, iar parcul Tetarom IV, din comuna Feleacu, este în curs de amenajare.

Related posts

Leave a Comment