A fost lansat totemul Cluj 2015. Ce mesaje ascunde simbolul Capitalei Europene a Tineretului

Programul Cluj Capitală Europeană a Tineretului are un simbol vizibil. Este vorba de un totem amplasat în Parcul Central.”Totemul CLUJ 2015 este o instalație la scară mare, care avem încredere că va fi o atracție pe tot parcursul anului în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului. O oprire obligatorie în itinerarul turiștilor și un motiv în plus pentru clujeni să iasă la o plimbare în Parcul Central.

Conceptul întregului obiect a fost de a introduce printre literele și cifrele CLUJ 2015 mesaje care comunică valorile orașului în care locuim, primele lucruri la care ne gândim când spunem “Cluj” și câteva dintre principalele obiective turistice care pot fi vizitate în regiune. Mesajele sunt exprimate prin cuvinte cheie, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului și expuse în 63 de casete”, spun reprezentanții Federației Share, cea care gestionează programul Cluj Capitală Europeană a Tineretului.

”Creativitate, inovație, artă sau educație sunt doar câteva exemple dintre cuvintele incluse în “totemul Cluj 2015” reprezentate în cele cinci limbi, astfel: 13 în engleză, 14 în română, 12 în maghiară, 11 în franceză și tot 11 în germană.

Celelalte două casete includ inima simbol al comunității “I love Cluj” și “2021”, anul în care România va găzdui un oraș Capitală Europeană a Culturii. Echipa Youth@Cluj-Napoca susține cu tărie candidatura Clujului pentru acest titlu, motiv pentru care nu putea lipsi dintr-un simbol dedicat orașului în acest an.

I love Cluj este cea mai mare comunitate online a iubitorilor orașului Cluj-Napoca și o inițiativă pe care mulți dintre noi o îndrăgim, creată și dezvoltată de tineri. Astfel, colaborarea între echipa Youth@Cluj-Napoca 2015 și I love Cluj a venit natural. Încă de la depunerea candidaturii în 2012, în care am trecut “SHARE” ca motto al Capitalei Europene a Tineretului, ne-am propus să facem tot posibilul pentru a sprijini și promova inițiativele tinerilor care au ales Clujul”, mai spun reprezentanții Federației Share.

Related posts

Leave a Comment