Aeroportul Internațional Cluj-Napoca are un nou terminal, de 346 de milioane de lei

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca are un nou terminal, care permite reconfigurarea fluxurilor Schengen și non-Schengen. Proiectul a fost cofinanțat de Uniunea Europeană și a costat 346 de milioane de euro. Datorită noului terminal, capacitatea aeroportului clujean a crescut la 4,5 milioane de pasageri pe an.

Noul terminal al aeroportului din Cluj consolidează poziția celui mai important hub regional aerian dintre București, Budapesta, Belgrad și Bratislava. Aeroportul din Cluj a reușit să se dezvolte cu ajutorul banilor europeni, spune directorul acestuia, David Ciceo.

Cu ajutorul noului terminal, aeroportul clujean respectă în întregime toate condițiile Spațiului Schengen, mai afirmă directorul David Ciceo.

La inaugurarea noului terminal a luat parte și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

La eveniment a participat și prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Primarul Clujului, Emil Boc, a susținut un discurs la ceremonia de inaugurare.

Investiția în noul terminal reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea aeroportului clujean. Potrivit prognozelor conducerii aeroportului, acesta va deservi 7 milioane de pasageri peste 10 ani. Până acum, aeroportul clujean era configurat pentru a deservi 3 milioane de pasageri pe an. Acest prag a fost atins anul trecut. În urmă cu 20 de ani, în 2004, aeroportul clujean deservea 150.000 de pasageri pe an.

Related posts

Leave a Comment