Aeroexpress Regional va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașele Budapesta și Debrecen

O nouă cursă aeriană va fi operată de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu. Compania aeriană Aeroexpress Regional va conecta Cluj-Napoca cu Budapesta și Debrecen din Ungaria. Zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri și vineri. Cursa inaugurală a avut loc în 5 septembrie.

Zborurile spre cele două orașe ale Ungariei vor deservi întreaga regiune. Zborul spre Budapesta reprezintă un interes deosebit, având în vedere faptul că restabilește o legatură aeriană de tradiție. La conferința de presă desfășurată la Aeroportul din Debrecen au fost prezenți reprezentanți ai aeroportului, cât și Ministrul Afacerilor de Externe, Levente Magyiar, vice-primarul orasului Debrecen, Diana Szeles și Daniel Somogyi-Toth, reprezentant Aeroexpress.

Debecenul este o destinație ideală pentru un city-break relaxant. Unul dintre cele mai importante obiective istorice este Biserica Reformată, cu o capacitate de peste două mii de locuri. De asemenea, puteți vedea scaunul lui Kossuth, precum și Biblia de la Vizsoly. Tot aici, se poate auzi una dintre orgile cu cel mai frumos sunet din țară.

Un alt obiectiv de neratat este Colegiul Reformat din orașul Debrecen, fondat în anul 1538. Aceasta este una dintre cele mai vechi școli teologice pretestante. Biblioteca Mare a Colegiului adăpostește cca. 600.000 de cărți. Este cunoscută drept cea mai mare colecție a Bisericii Reformate din Ungaria. Arhiva are 26055 metri liniari de documente despre trecutul, viața religioasă, sistemul de învățământ al zonei de dincolo de Tisa, cât și istoria culturală a orașului Debrecen.

De neratat, este și muzeul Deri, acesta găzduiește vestita colecție a lui Frigyes Deri și trilogia picturilor a lui Mihaly Munkacsy, artist de renume mondial. Muzeul Deri și-a deschis porțile în anul 1930. Cea mai vizitată sală expozițională a muzeului este Sala Munkaczy, unde se pot admira lucrările de dimensiuni monumentale ale pictorului Mihaly Munkacsy.

Compania aeriană Aeroexpress este un start-up maghiar, iar partenerul acestei companii aeriene este BASe Airlines, prezentă pe piața de 31 de ani cu zboruri regionale în Europa.

Video preluat de pe site-ul ViaCluj TV:

Related posts

Leave a Comment