Admitere on-line la Universitatea Babeș-Bolyai

Multe dintre universitățile clujene au decis să păstreze platformele de admitere on-line organizate în perioada pandemiei de coronavirus. Cu ajutorul acestora, procesul de admitere poate fi gestionat mai ușor. De asemenea, universitățile clujene pot primi pe cale electronică dosarele candidaților din întreaga țară sau din străinătate.

Pandemia de coronavirus a schimbat modul în care este organizată admiterea în universitățile clujene. Dacă, până atunci, admiterea era organizată în format clasic, din anul 2020, admiterea este organizată în format on-line. Sistemul este păstrat și în acest an, spune decanul celei mai mari facultăți din România, cea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj, Răzvan Mustață.

Sistemul de admitere on-line și-a dovedit eficiența, spune prodecanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Nicu Urs.

Sistemul de admitere on-line permite universităților clujene să atragă mai eficient și candidați din străinătate. Unele dintre ele, precum Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” sau Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, reușesc deja să atragă foarte mulți candidați, cu precădere din Europa de Vest.

Related posts

Leave a Comment