
Fost elev al Şcolii de Muzică „Augustin Bena”, Cornelius Zirbo este, în prezent, elev în clasa a VIII-a la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, unde studiază violoncelul cu prof. Marius Hoca. Pe parcursul ultimilor patru ani, a urmat cursuri de măiestrie cu violoncelişti de renume mondial şi este laureat al mai multor competiţii de profil. În anul 2013, Corneliu Zirbo a colaborat cu Orchestra Naţională de Tineret a României şi a devenit membru al Cvartetului Euphonia, iar anul acesta a fost selectat pentru a participa la workshop-ul SoNoRo – Interferenţe 2014.
Elev în clasa a VIII-a, sub îndrumarea profesoarei Felicia Cristea, violonistul Radu Kis a acumulat în palmaresul său cele mai importante premii la concursuri internaţionale şi naţionale de interpretare instrumentală. A susţinut recitaluri la Cluj-Napoca, Bistriţa, Sighetu-Marmaţiei, Covasna şi a concertat ca solist în compania Filarmonicii de Stat „Transilvania”, a Orchestrelor Filarmonicilor din Târgu Mureş şi Ploieşti şi a Orchestrei Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”.
Paula Souca, elevă în clasa a XII-a sub îndrumarea profesoarei Iolanda Petean, a beneficiat şi de cursurile de măiestrie susţinute de flautistul japonez Seiya Ueno. Printre performanţele sale, în 2011 şi 2012, a participat la Galele Festivalului „J. S. Bach”, iar în 2012 a primit bursă de excelenţă şi a participat la proiectul european „Tânăr artist îmi caut scena”.
Elevă în clasa a X-a, Anda Costea a început studiul muzicii cu tatăl ei, flautistul Cătălin Costea, membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania”, şi cu bunicul ei, oboistul Samoilă Costea, fost instrumentist în acelaşi ansamblu. A participat la diferite concursuri şi selecţii în cadrul Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”, iar în anul 2013 a obţinut Diploma de Excelenţă a Festivalul „J. S. Bach”.
Maria Marica s-a născut în 1998, într-o familie de muzicieni. A început studiul viorii la vârsta de şapte ani, cu prof. Vasile Socea la Şcoala de Muzică „Augustin Bena”, iar în prezent este elevă în clasa a IX-a la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Nicuşor Silaghi. Maria a fost distinsă cu Marele Premiu la numeroase concursuri. A concertat ca solistă a Filarmonicii de Stat „Transilvania”. A participat la cursuri de măiestrie şi este, de asemenea, bursieră a programului SoNoRo – Interferenţe 2014.
Născută în anul 1995 în Iaşi, Ana Mănăstireanu începe studiul pianului la vârsta de cinci ani, avându-i ca profesori pe Silvica Pânzariu şi pe Andrei Enoiu-Pânzariu. Din anul 2010 este elevă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, beneficiind de îndrumarea conf. univ. dr. Csiky Boldizsár. Pe parcursul anilor, pianista a câştigat peste 30 de premii la concursuri naţionale si internaţionale. Ana Mănăstireanu a participat la numeroase cursuri de măiestrie, printre care şi la „Vienna International Pianists Academy” şi la cursurile profesorului Wolfgang Watzinger din cadrul Wiener Musikseminar. Tot în anul 2013, Ana Mănăstireanu a câştigat bursa SoNoRo, având astfel oportunitatea de a lucra şi de a cânta alături de muzicieni de renume. În decembrie 2013, pianista a fost admisă la Royal College of Music din Londra, unde îşi va continua studiile muzicale.
Program:
David Popper – Rapsodia ungară pentru violoncel şi orchestră, op. 68
Aram Haciaturian – Concertul pentru vioară în re minor
Antonio Vivaldi – Concertul pentru două flaute în Do major, RV 533
Niccolò Paganini – La Campanella
Robert Schumann – Concertul pentru pian în la minor, op. 54
Preţul întreg al unui bilet e 20 lei şi 10 lei redus pentru elevi, studenţi şi pensionari.