32 de parlamentari PDL ar putea intra în Opoziţie

Din cauza situaţiei de pe scena politică, 32 de parlamentari PDL îşi discută, în secret, trecerea în barca Opoziţiei, susţine senatorul PNL Emilian Frâncu. Migraţia ar fi planificată în luna septembrie, chiar înaintea moţiunii de cenzură pe care o vor depune social-democraţii.Potrivit viceliderului grupului liberal, mai mulţi parlamentari democrat-liberali şi-ar negocia plecarea la PSD sau PNL.
“Circa opt senatori şi cam 24 de deputaţi. Ştiu acest lucru discutând cu colegi de-ai mei din Moldova, din Transilvania, şi mi-au spus că au purtat discuţii şi unele dintre ele sunt demersuri serioase, de schimbare a opţiunii politice”, a declarat Frâncu.
Mutarea democrat-liberalilor ar urma să se concretizeze la începutul lunii septembrie şi ar schimba serios raportul de forţe din Parlament. Deşi au primit sarcină de la partid să racoleze susţinători ai moţiunii dintre parlamentarii Puterii, social-democraţii au îndoieli că ar putea convinge atâţia liberal-democraţi să schimbe tabăra.
“Acum, în luna septembrie, 32 de parlamentari este exclus. Sunt mulţi care se gândesc că mai pocneşte o dată Băsescu din degete şi le creşte procentul foarte mult. Personal, nu ştiu decât de trei parlamentari din arcul guvernamental care ar fi decişi să treacă in PSD”, a declarat senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu.
Deputatul PDL Mircea Toader a negat această informaţie şi a spus că a discutat cu colegii şi nu a existat niciun semn că cineva ar dori altceva.
“Sunt convins că niciunul dintre parlamentarii UNPR, 27 câţi sunt, nu duce tratative cu vreun partid politic sau altul”, a spus Liviu Câmpanu, senator UNPR.
UNPR şi-a exclus patru membri care au susţinut moţiunea de cenzură din iunie. Şi patru democrat liberali au votat pentru răsturnarea guvernului Boc, dar partidul nu a luat măsuri în această privinţă. Ca să treacă, moţiunea ar mai fi avut nevoie de opt susţinători.

Related posts

Leave a Comment